top of page

Investeren in Panamarenko's

Panamarenko_Portret.jpg

Panamarenko, die in 1940 geboren werd in Antwerpen, geldt als een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de twintigste eeuw.

 

Maar zijn werk oversteeg het artistieke: hij was ook ingenieur, fysicus, uitvinder en visionair. Panamarenko maakte vliegtuigen, duikboten, auto’s, vliegende tapijten en vogels, steevast een combinatie van artistiek en technologisch experiment.

Bart De Baere, directeur van het MuHKA noemt het overlijden van Panamarenko op 14/12/2019 een “waterscheidingsmoment”. “Panamarenko was samen met Marcel Broodthaers een van de sleutelkunstenaars na de Tweede Wereldoorlog in België”, zegt De Baere. 

“Hij verzoende het alledaagse met kunst. Bij hem was dat de techniek de vooruitgang van de techniek, met de vooruitgang als kunst. Het is het lelijke en het schone die elkaar ontmoeten.”

 

Met het overlijden zullen de prijzen van zijn werken ongetwijfeld stijgen. Dit is dus een uitgelezen moment om te investeren in een origineel kunstwerk van Panamarenko!

 

Bekijk welk werk van Panamarenko wij nog in de aanbieding hebben (de overige werken zijn inmiddels verkocht): een mooie, grote zeefdruk op paneel, de 'Dodo Rodeo'

DodoRodeo_s.jpg

Dodo Rodeo, 200cm x 140cm, zeefdruk op paneel, beperkte oplage, met de hand getekend, 13500€

bottom of page