Galerie - Agenda 2021

24/01 - 26/03/2021                          Suus Kooijman | Hilde Van de Walle
                                                              op 2 locaties te Antwerpen: Galerie Art Forum, Napelsstraat 36 en ABS Hotel,
                                                              Reyndersstraat 30.
Vernissage enkel in Galerie Art Forum, van 14u tot 18u.
                                                
25/04/2021                                 Toscani | Bruno Guihéneuf 
26/09/2021                                 Tineke Porck | Michiel Jansen in Galerie Art Forum
                                                               Racso J. in ABS Hotel Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen
14/11/2021                                             Patricia Erbelding | Coskun
Art_Forum_Expo_Kooijman-Van_de_Walle_Rec

EXPO: SUUS KOOIJMAN / HILDE VAN DE WALLE

24/01 >> 26/03/2021

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

én ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

VERNISSAGE ENKEL IN GALERIE ART FORUM - NAPELSSTRAAT

van 14u tot 18u

SUUS KOOIJMAN

Vaak intrigeren beelden die ik niet direct kan doorgronden mij veel meer dan een beeld dat een duidelijke afgebakende boodschap, of compleet verhaal vertelt.

De voorstelling mag voor de beschouwer vragen oproepen, een verhaal vertellen, of er gewoon zijn met iets wat je toe wilt laten: een emotie, gedachten of herinneringen.

Zo werk ik ook aan mijn schilderijen, ik bouw als een zekere arbeid de lagen op, met bijenwas en pigmenten, waarbij herinneringsbeelden een onderdeel worden van het schilderproces.

HILDE VAN DE WALLE

Haar fascinatie in de mens als universeel wezen reflecteert zich in haar sculpturen. Ze fragmenteert en elimineert lichaamsdelen om de mens tot zijn puurste essentie te filteren, beperken om te versterken.

De beelden, waarbij genderidentiteit niet duidelijk gevisualiseerd wordt, wil ze met elkaar connecteren. Ze geeft hen een specifieke houding, beweging of weloverwogen distantie tot elkaar. Die afstand is geen leegte maar resoneert als klankbord van wat niet grijpbaar is. Om die verbinding nog te versterken worden beelden soms letterlijk omkaderd. Een lineaire pêle-mêle als begrenzing rondom de coconsfeer van intimiteit en dialoog binnenin.

De beelden zijn een bevroren moment, een stilstaande fractie van een ‘move’ die de toeschouwer toelaat het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag te stellen of in te vullen. Ze heeft geen boodschap aan een puur realistische beeldtaal en vindt dit ondergeschikt aan de kracht van de verbeelding. Door het spelen met verhoudingen ontwricht ze de sculpturen van de bestaande anatomie. Af en toe assembleert ze vindmaterialen omwille van hun significantie of bijzondere vorm. Ze speurt naar balans en evenwicht, symbiose en dialoog. Het is een blijvend onderzoek om het niet tastbare in een beeltenis weer te geven.

Hilde Van de Walle heeft op verscheidene publieke ruimten een monumentaal beeld staan, zoals Schoten, Steendorp, Herk-de-Stad, Eke-Nazareth, Venlo (NL), Houthulst en Machelen (Vlaams-Brabant).

Ze heeft haar monografie RELATED FORMS uitgegeven bij Stichting Kunstboek en creëerde hiervoor een uniek bronzen beeld RELATED in een gelimiteerde oplage.

 

Art Forum NV | Napelsstraat 36 | 2000 Antwerpen | 0032 (0) 3 234 21 60 | info@art-forum.be | BE0440.192.928

  • Facebook - Black Circle
0