Galerie - Agenda 2021

24/01 - 26/03/2021                          Suus Kooijman | Hilde Van de Walle - info                                                              
25/04/2021 - 15/09/2021             Toscani | Bruno Guihéneuf - info
26/09/2021                                 Tineke Porck | Michiel Jansen in Galerie Art Forum
                                                               Racso J. in ABS Hotel Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen
14/11/2021                                             Patricia Erbelding | Coskun
 
Uitnodiging_06s.jpg

EXPO: TOSCANI / BRUNO GUIHENEUF

25/04 >> 15/09/2021

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

én ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

TOSCANI

We zijn vereerd deze 'Eminence Grise' van de abstract expressionistische schilderkunst te exposeren. 

Toscani maakt nog steeds zeer indrukwekkende doeken vol  dynamiek. In een veelheid aan kleuren, vormen en patronen gaat zij op zoek naar een evenwicht.

Opvallend zijn ook de wandreliëfs die de laatste jaren een alsmaar belangrijker deel van haar oeuvre zijn gaan uitmaken. 

BRUNO GUIHENEUF

Onder de noemer 'Flux' presenteert de beeldhouwer een aantal werken die geïnspireerd zijn op de stroming in de natuur - en bij uitbreiding in onszelf, wij zijn immers deel van deze natuur.

Het grafische ritme van de lijnvoering en de dialoog tussen diverse materialen roepen allerlei associaties en interpretaties op: de verweerde schors van bomen, uitvergrote fragmenten van huidplooien, krabbels, kerven en schrifturen uit oude culturen, geologische segmenten of grillige zandrillen die door de zee  tussen eb en vloed in het strand worden getekend. 

De meeste werken worden vervaardigd uit metaal, soms in combinatie met steen.

Art_Forum_Expo_Kooijman-Van_de_Walle_Rec

EXPO: SUUS KOOIJMAN / HILDE VAN DE WALLE

24/01 >> 15/04/2021

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

én ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

Bezoek de expo virtueel

SUUS KOOIJMAN

Vaak intrigeren beelden die ik niet direct kan doorgronden mij veel meer dan een beeld dat een duidelijke afgebakende boodschap, of compleet verhaal vertelt.

De voorstelling mag voor de beschouwer vragen oproepen, een verhaal vertellen, of er gewoon zijn met iets wat je toe wilt laten: een emotie, gedachten of herinneringen.

Zo werk ik ook aan mijn schilderijen, ik bouw als een zekere arbeid de lagen op, met bijenwas en pigmenten, waarbij herinneringsbeelden een onderdeel worden van het schilderproces.

HILDE VAN DE WALLE

Haar fascinatie in de mens als universeel wezen reflecteert zich in haar sculpturen. Ze fragmenteert en elimineert lichaamsdelen om de mens tot zijn puurste essentie te filteren, beperken om te versterken.

De beelden, waarbij genderidentiteit niet duidelijk gevisualiseerd wordt, wil ze met elkaar connecteren. Ze geeft hen een specifieke houding, beweging of weloverwogen distantie tot elkaar. Die afstand is geen leegte maar resoneert als klankbord van wat niet grijpbaar is. Om die verbinding nog te versterken worden beelden soms letterlijk omkaderd. Een lineaire pêle-mêle als begrenzing rondom de coconsfeer van intimiteit en dialoog binnenin.

De beelden zijn een bevroren moment, een stilstaande fractie van een ‘move’ die de toeschouwer toelaat het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag te stellen of in te vullen. Ze heeft geen boodschap aan een puur realistische beeldtaal en vindt dit ondergeschikt aan de kracht van de verbeelding. Door het spelen met verhoudingen ontwricht ze de sculpturen van de bestaande anatomie. Af en toe assembleert ze vindmaterialen omwille van hun significantie of bijzondere vorm. Ze speurt naar balans en evenwicht, symbiose en dialoog. Het is een blijvend onderzoek om het niet tastbare in een beeltenis weer te geven.

Hilde Van de Walle heeft op verscheidene publieke ruimten een monumentaal beeld staan, zoals Schoten, Steendorp, Herk-de-Stad, Eke-Nazareth, Venlo (NL), Houthulst en Machelen (Vlaams-Brabant).

Ze heeft haar monografie RELATED FORMS uitgegeven bij Stichting Kunstboek en creëerde hiervoor een uniek bronzen beeld RELATED in een gelimiteerde oplage.