Galerie - Agenda vanaf 2021

01/2021                                                Reyndersstraat: Tineke Porck | Michiel Jansen
                                                               Napelsstraat: Suus Kooijman | Hilde Van de Walle
25/04/2021                                 Toscani | Bruno Guihéneuf
09/2021                                                Patricia Erbelding | Coskun
11/2021                                        Christian De Wulf | Samuel Nef
01/2022                                                Eric De Nie
04/2022                                               Frederik Buyckx (?)
09/2022                                               Michelle Knoblauch
11/2022                                                 Costa Lefkochir

EXPO: TINEKE PORCK / MICHIEL JANSEN

24/01 >> 26/03/2021

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

TINEKE PORCK

Info volgt

MICHIEL JANSEN

Info volgt

Art_Forum_Expo_Kooijman-Van_de_Walle_Rec

EXPO: SUUS KOOIJMAN / HILDE VAN DE WALLE

24/01 >> 26/03/2021

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

SUUS KOOIJMAN

Vaak intrigeren beelden die ik niet direct kan doorgronden mij veel meer dan een beeld dat een duidelijke afgebakende boodschap, of compleet verhaal vertelt.

De voorstelling mag voor de beschouwer vragen oproepen, een verhaal vertellen, of er gewoon zijn met iets wat je toe wilt laten: een emotie, gedachten of herinneringen.

Zo werk ik ook aan mijn schilderijen, ik bouw als een zekere arbeid de lagen op, met bijenwas en pigmenten, waarbij herinneringsbeelden een onderdeel worden van het schilderproces.

HILDE VAN DE WALLE

Haar fascinatie in de mens als universeel wezen reflecteert zich in haar sculpturen. Hilde onderzoekt het mysterie achter de mens en wil een maximale zeggingskracht bereiken met zo weinig mogelijk afleesbare aanduidingen. Ze fragmenteert en elimineert lichaamsdelen om de mens tot zijn puurste essentie te filteren, alle overbodigheden weg, beperken om te versterken.

De beelden, waarbij genderidentiteit niet duidelijk gevisualiseerd wordt, wil ze met elkaar connecteren. Ze geeft hen een specifieke houding, beweging of weloverwogen distantie tot elkaar. Die afstand is geen leegte maar resoneert als klankbord van wat niet grijpbaar is. Om die verbinding nog te versterken worden beelden soms letterlijk omkaderd. Een lineaire pêle-mêle als begrenzing rondom de coconsfeer van intimiteit en dialoog binnenin.

De beelden zijn een bevroren moment, een stilstaande fractie van een ‘move’ die de toeschouwer toelaat het voorafgaande of het vervolg van deze actie in vraag te stellen of in te vullen. Ze heeft geen boodschap aan een puur realistische beeldtaal en vindt dit ondergeschikt aan de kracht van de verbeelding. Door het spelen met verhoudingen ontwricht ze de sculpturen van de bestaande anatomie. Af en toe assembleert ze vindmaterialen omwille van hun significantie of bijzondere vorm. Ze speurt naar balans en evenwicht, symbiose en dialoog. Het is een blijvend onderzoek om het niet tastbare in een beeltenis weer te geven.

Hilde Van de Walle heeft op verscheidene publieke ruimten een monumentaal beeld staan, zoals Schoten, Steendorp, Herk-de-Stad, Eke-Nazareth, Venlo (NL), Houthulst en Machelen.

Ze heeft haar monografie RELATED FORMS uitgegeven bij Stichting Kunstboek en creëerde hiervoor een uniek bronzen beeld RELATED in een gelimiteerde oplage.

 

Art Forum NV | Napelsstraat 36 | 2000 Antwerpen | 0032 (0) 3 234 21 60 | info@art-forum.be | BE0440.192.928

  • Facebook - Black Circle
0