top of page

Galerie - Agenda 2023

29/01 >> 31/03/2023                        Costa Lefkochir (Galerie Art Forum) meer info
                                                   
+29/01 Artland Antwerp (Galerie Art Forum) meer info
02/02 >> 31/03/2023                       Victor Ramirez - Rolf Mulder (ABS Hotel) meer info
23/04  >> 30/06/2023                    Arjan Van Arendonk - Laurent G
uyolot
09/2023                                         Michael Kravagna - Jhemp Bastin
11/2023                                           Maurice Braspenning - Rolf Mulder
Expo Costa
A ciel ouvert 2_s.jpg
ARtikel_tekst.jpg

EXPO: COSTA LEFKOCHIR

29/01>> 31/03/2023

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

COSTA LEFKOCHIR

 

De van oorsprong Griekse kunstenaar Costa Lefkochir maakt reeds schilderijen, sculpturen en installaties sinds 1987.

De kunstenaar verwezenlijkte een plastische taal die doordrongen is van een fundamenteel humanistische en mystieke gedachte. De werken brengen een consequente visie en gedachte naar voren via een sterke picturale taal - een spirituele zoektocht. Geest en esthetiek komen erin samen.

Veel werken van het uitgebreide oeuvre van de kunstenaar zijn terug te vinden in particuliere collecties, instellingen en bedrijven. Zijn ateliers bevindt zich in Luik en Griekenland. In Afrika realiseerde hij enkele artistieke projecten ten voordele van de lokale kinderen.

In 2022 organiseerde museum La Boverie een grote monografische expo van zijn werk. Meer info via onderstaande link:

(https://nl.laboverie.com/tentoonstelllingen/eerdere-tentoostellingen/costa-lefkochir-het-traject-van-een-zoektocht)

 

Lees een artikel over deze expo in het tijdschrift Paris Match.

Expo Ramirez-Mulder
Ramirez_09_150x150.jpg
Untitled-3b.jpg

EXPO VICTOR RAMIREZ | ROLF MULDER

02/02>> 31/03/2023

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

VERNISSAGE 02/02/2023 16u > 19u

Inleiding door Dhr. Ernest van Buynder,

erevoorzitter van het M HKA, om 18u

VICTOR RAMIREZ - 'Lichtbreking'

 

Victor Ramirez werd geboren in Chili, en emigreerde in 1975 naar Spanje. Hij nam deel aan vele artistieke projecten in België, Mexico, Duitsland en Chili.

Qua thematiek verwerkt Ramirez elementen van zijn eigen bestaan – identiteit, verandering van culturen, communicatie, natuur, verhuizen,… De fysieke ruimte van het doek wordt grondig onderzocht, een abstract samenspel van lijnen, kleur als trilling, flarden van poëzie,... Ze vormen samen een abstract geheel dat een sterk appel doet op de emoties.

De titel van deze expo 'Lichtbreking' verwijst naar de verschillende periodes waaruit de geselecteerde werken komen. Hoewel ze verschillende 'kleuren' hebben, is toch voelbaar hoe ze uit dezelfde artistieke inspiratiebron komen.

ROLF MULDER

Sinds 1973 is het werk van Rolf Mulder geëvolueerd van surrealistische sculpturen naar abstracte assemblages en reliëfs. De objecten zijn zelden het resultaat van voorafgaande schetsen; ze ontstaan uit het schikken en herschikken van gevonden objecten, vnl. uit metaal: buizen, plaatstaal, Recenter voegt Rolf geregeld kleur toe aan zijn werken. Hiervoor gebruikt hij olieverf. De meeste objecten bieden weerstand aan de natuurelementen, en kunnen dus buiten geplaatst worden. In Antwerpen is op het Kievitplein een werk voor de openbare ruimte tot stand gekomen in samenwerking met 2 andere kunstenaars.

IMG_2971a-kopie_s.jpg

U kan hier de inleiding van de expo door Dhr. Ernest van Buynder nalezen:

Uitnodiging_06s.jpg

EXPO: ARJAN VAN ARENDONK | ENZOYOTE

23/04>> 30/06/2023

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

ARJAN VAN ARENDONK

 

Opvallend aan zijn schilderijen is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond . Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘’dichtbij’’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk.

Wat verder in het oog springt is het zeer specifieke materiaalgebruik. De laatste jaren gebruikt van Arendonk, naast acrylverf, ook gekleurde siliconen in zijn doeken. Verder treffen we regelmatig borduurwerk aan, al dan niet digitaal vervaardigd.

'ENZOYOTE' - LAURENT GUYOLOT

Deze beeldhouwer uit Frankrijk werd geïnspireerd door de poëzie van Jean Arp, Cardenas en Nogushi, maar ook door Anish Kapoor en James Turell.

'Zo goed als alles is improvisatie. Het karakter van een brok steen begrijpen en de essentie ervan vatten in een vorm. Goede verhoudingen vinden, de volumes zo balanceren tot er een spanning in evenwicht ontstaat. Het gewicht in verhouding stellen tot een lichtheid, zodat de vorm tegelijk sterk en fragiel wordt.'

Enzoyote creëert ruimtes in de vormen, en vormen in de ruimte. Hij speelt met licht en z’n reflecties, opent vensters naar andere dimensies. Hij roept een gevoel van beweging op in de sculpturen die in wezen immobile objecten zijn...

bottom of page