top of page

Home > Agenda 2023

Galerie - Agenda 2023

29/01 >> 31/03/2023                        Costa Lefkochir (Galerie Art Forum) meer info
                                                   +29/01 Artland Antwerp (Galerie Art Forum) meer info
02/02 >> 31/03/2023                       Victor Ramirez - Rolf Mulder (ABS Hotel) meer info

23/04  >> 30/06/2023                      Arjan Van Arendonk - Laurent G
uyolot @ Galerie Art Forum (meer info)
23/04 >> 07/09/2023                        Costa Lefkochir @ ABS Hotel (meer info)
30/04                                                         Antwerp Artland (meer info)
17/09/2023 >> 17/11/2023                   Michael Kravagna (lees artikel 1 (Le Soir) / lees artikel 2 (La Libre) - Jhemp Bastin
29
/10 /2023                                               Antwerp Artland
26/11/2023 >> 19/01/2024 
                 Maurice Braspenning - Rolf Mulder

Klik op onderstaande afbeeldingen om de artikels te lezen (Le Soir en La Libre)

Kravagna - Le Soir - MAD - 05-04-2023.jpg
La Libre, Arts Libre,  au 11 avril 2023.jpg
Bastin_01_02.jpg

EXPO

MICHAEL KRAVAGNA | JHEMP BASTIN

17/09 >> 17/11/2023

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

 

MICHAEL KRAVAGNA

Mijn werk is gebaseerd op kleur. Materiële kleur, maar ook kleur als reflectie, kleur die verandert door het licht en de plaats van de kijker. Het is kleur als medium, dat gevoelens en emoties doorgeeft, en feiten en bestaan creëert.

Ik heb veel plaats voor mijn schilderijen. Ze omgeven me en zijn het resultaat van verschillende processen en concepten die ik in de loop van de tijd heb ontdekt en ontwikkeld. Het zijn echt de steunpilaren van mijn  (nieuwe) werk: ze vertegenwoordigen mijn ervaring en dienen als basis voor mijn verdere werk. Ik kijk er vaak naar. Als ik zie dat er een manier is om het beeld te versterken, werk ik verder op het schilderij. Soms kan dit over een periode van 20 jaar gaan.

 

Mijn doel is om een pure picturale taal te bereiken. Het gaat allemaal over materiaal, kleur en licht, die voor zichzelf spreken.

 

(Vrije vertaling van een fragment van een interview door Michael Corbin)

JHEMP BASTIN

De werkwijze van Jhemp Bastin mag dan agressief lijken - hij gaat het hout te lijf met een kettingzaag -  in feite gaat hij nauwkeurig te werk om de geheimen van de stam bloot te leggen. Hij laat zijn artistieke wil los op het hout, maar respecteert tegelijk haar eigenzinnigheid. Geregeld brengt hij 'arceringen' aan, en maakt hij (een deel van) het oppervlak zwart door verbranding. Uit het samenspel van de wens van de kunstenaar en de eigenheid van het hout ontstaat de magie van de sculpturen. Massa en leegte, textuur, lichtspel,...

Expo Costa
A ciel ouvert 2_s.jpg

EXPO: COSTA LEFKOCHIR

29/01>> 31/03/2023

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

23/04 >> 07/09/2023

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

COSTA LEFKOCHIR

 

De van oorsprong Griekse kunstenaar Costa Lefkochir maakt reeds schilderijen, sculpturen en installaties sinds 1987.

De kunstenaar verwezenlijkte een plastische taal die doordrongen is van een fundamenteel humanistische en mystieke gedachte. De werken brengen een consequente visie en gedachte naar voren via een sterke picturale taal - een spirituele zoektocht. Geest en esthetiek komen erin samen.

Veel werken van het uitgebreide oeuvre van de kunstenaar zijn terug te vinden in particuliere collecties, instellingen en bedrijven. Zijn ateliers bevindt zich in Luik en Griekenland. In Afrika realiseerde hij enkele artistieke projecten ten voordele van de lokale kinderen.

In 2022 organiseerde museum La Boverie een grote monografische expo van zijn werk. Meer info via onderstaande link:

(https://nl.laboverie.com/tentoonstelllingen/eerdere-tentoostellingen/costa-lefkochir-het-traject-van-een-zoektocht)

 

Lees een artikel over deze expo in het tijdschrift Paris Match.

ARtikel_tekst.jpg
Ramirez_09_150x150.jpg
Untitled-3b.jpg

EXPO VICTOR RAMIREZ | ROLF MULDER

02/02>> 31/03/2023

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

Inleiding door Dhr. Ernest van Buynder,

erevoorzitter van het M HKA, om 18u

VICTOR RAMIREZ - 'Lichtbreking'

 

Victor Ramirez werd geboren in Chili, en emigreerde in 1975 naar Spanje. Hij nam deel aan vele artistieke projecten in België, Mexico, Duitsland en Chili.

Qua thematiek verwerkt Ramirez elementen van zijn eigen bestaan – identiteit, verandering van culturen, communicatie, natuur, verhuizen,… De fysieke ruimte van het doek wordt grondig onderzocht, een abstract samenspel van lijnen, kleur als trilling, flarden van poëzie,... Ze vormen samen een abstract geheel dat een sterk appel doet op de emoties.

De titel van deze expo 'Lichtbreking' verwijst naar de verschillende periodes waaruit de geselecteerde werken komen. Hoewel ze verschillende 'kleuren' hebben, is toch voelbaar hoe ze uit dezelfde artistieke inspiratiebron komen.

ROLF MULDER

Sinds 1973 is het werk van Rolf Mulder geëvolueerd van surrealistische sculpturen naar abstracte assemblages en reliëfs. De objecten zijn zelden het resultaat van voorafgaande schetsen; ze ontstaan uit het schikken en herschikken van gevonden objecten, vnl. uit metaal: buizen, plaatstaal, Recenter voegt Rolf geregeld kleur toe aan zijn werken. Hiervoor gebruikt hij olieverf. De meeste objecten bieden weerstand aan de natuurelementen, en kunnen dus buiten geplaatst worden. In Antwerpen is op het Kievitplein een werk voor de openbare ruimte tot stand gekomen in samenwerking met 2 andere kunstenaars.

IMG_2971a-kopie_s.jpg

U kan hier de inleiding van de expo door Dhr. Ernest van Buynder nalezen:

Uitnodiging_06s.jpg

EXPO: ARJAN VAN ARENDONK | ENZOYOTE

23/04>> 30/06/2023

Galerie Art Forum, Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen

ABS Hotel, Reyndersstraat 30, 2000 Antwerpen

ARJAN VAN ARENDONK

 

Opvallend aan zijn schilderijen is het gebruik van bedrukte stoffen als ondergrond . Dit past naadloos binnen zijn visie dat kunst vooral ‘’dichtbij’’ is. Een alledaags product wordt getransformeerd tot kunstwerk.

Wat verder in het oog springt is het zeer specifieke materiaalgebruik. De laatste jaren gebruikt van Arendonk, naast acrylverf, ook gekleurde siliconen in zijn doeken. Verder treffen we regelmatig borduurwerk aan, al dan niet digitaal vervaardigd.

'ENZOYOTE' - LAURENT GUYOLOT

Deze beeldhouwer uit Frankrijk werd geïnspireerd door de poëzie van Jean Arp, Cardenas en Nogushi, maar ook door Anish Kapoor en James Turell.

'Zo goed als alles is improvisatie. Het karakter van een brok steen begrijpen en de essentie ervan vatten in een vorm. Goede verhoudingen vinden, de volumes zo balanceren tot er een spanning in evenwicht ontstaat. Het gewicht in verhouding stellen tot een lichtheid, zodat de vorm tegelijk sterk en fragiel wordt.'

Enzoyote creëert ruimtes in de vormen, en vormen in de ruimte. Hij speelt met licht en z’n reflecties, opent vensters naar andere dimensies. Hij roept een gevoel van beweging op in de sculpturen die in wezen immobile objecten zijn...

bottom of page