top of page

Ilse Liekens

Boekaert_Handtekening.jpg

Mijn werk vertrekt vanuit persoonlijke herinneringen, anekdotes, ervaringen. Die vinden vaak plaats binnen het kader van architectuur en de stedelijke omgeving: de ruimte waarin we bewegen, de ruimte waarin onze gedachten worden gevormd.

Ik ben gevoelig voor de energie van een site, een gebouw, een kamer. Een energie die alleen bestaat dankzij haar verleden en haar ervaring in het heden. Ik voel me vooral aangetrokken tot plaatsen waar tekenen van moderniteit naast oudere tekens bestaan, die een nieuwe esthetiek onthullen. De tijd nemen om een plek te ervaren, geeft me de mogelijkheid om de mentale ruimte die het onthult te onderzoeken.

Wat mij ook fascineert, is hoe de specificiteit van fotografie als medium ingrijpt in mijn manier van werken. Ik neem graag zogenaamde toevalligheden of technische mankementen op die op mijn weg verschijnen en ik zie ze vaak als een onmisbaar element in het verhaal. Het geeft de mogelijkheid om de intensiteit van fotografie in vraag te stellen en daarmee te relativeren.

bottom of page