top of page

Jo Michiels

Boekaert_Handtekening.jpg

'De kleurvlakken verraden een boeiend werkproces. Schilderen, overschilderen, drukken, wegvegen… de canvassen doorstaan een niet alledaags ontstaansproces. De gelaagde schilderijen verraden een mix aan technieken. Olieverf, acrylverf, acrylspray… alles is mogelijk. Als kijker ben je nooit uitgekeken, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Toch komen de schilderijen niet chaotisch over, integendeel. Vlakken en lijnen worden zorgvuldig tegenover elkaar afgewogen. Hier is een kunstenaar aan het werk met een feilloos gevoel voor compositie. Nergens is een schilderij overbewerkt. Hier werd op tijd halt geroepen.' (Fragment uit een tekst van Kathleen Ramboer)
Over deze reeks werken:
Mijn artistiek proces is een manier om een fysiek verlangen te vertalen in een abstract beeld waarbij lichamen, huid en tactiliteit een cruciale rol spelen. De reeks ‘Body Reflections’ is ontstaan tijdens mijn artist-in-residence verblijf in Arteventura in Spanje in oktober 2021. Tactiliteit zag ik tijdens mijn residentie in de steeneiken verspreid over het terrein van de residentie. Ik kopieerde de vormen van deze bomen met behulp van carbonpapier op de drager als vertrekpunt van deze reeks tekeningen.
Voor deze reeks werkte ik in de eerste plaats met aquarelverf. Aquarel is meteen leesbaar. De helderheid en de lichtheid in deze werken komt dan ook van het schilderen en experimenteren met aquarelverf op wit papier.
Techniek: Carbonpapier, houtskool, aquarelverf, pastelkrijt, oliepastel, acrylverf op papier (A2-formaat)

bottom of page